luni, 8 martie 2010

LA MULTI ANI !

Hei, bine v-am regasit...! Acest post este dedicat persoanelor de sex feminin, dar asta nu inseamna ca barbatii nu il pot citi... "Chiar daca azi nu ma cunosti ma adresez voua
Carismatic reinventat in flori, maturitate prematura.
Momentele sunt trecatoare, putine persista
Ca 99 de pete de pepeni uscati pe bluza din frig."
Aceste versuri sunt scrise de un prieten. Mi-au placut la nebunie.Va voi spune si numele lui, data viitoare cand o sa mai postez aici cateva versuri...
Ca sa intru mai repede in subiectul " 8 Martie, Ziua internationala a femeii", pun prima intrebare pentru toata lumea : " Ce este femeia !?
O intrebare careia nimeni nu i-a gasit raspunsul ideal, exact. De aceea nici acum si nici in viitorul apropiat nu vom sti ce este femeia.
Pentru mine, femeia e persoana de sex opus barbatului. O sa va pun aici cateva citate legate de raspunsul la intrebarea : " Ce este femeia?" "Femeia este muzică rătăcită în carne." - Emil Cioran
"Nu, nici nu poţi găsi cuvântul potrivit: femeia e jumătatea galantă a speţei umane şi nimic altceva. " - Nikolai Gogol
"Femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înţelese." - Oscar Wilde
"Femeia este o mâncare pentru zei, gătită de diavoli." - William Shakespeare
"Femeia este o greşeală acceptabilă a naturii." - John Milton
Prin urmare, din 5 citate, nu poti gasi o definitie concreta e femeii...Probabil nici nu trebuie...Marile descoperi s-au facut cu mult timp in urma. Noi doar reinventam descoperirile altora.
A doua intrebare suna cam asa : "Cand stim ca o persoana de sex feminin este femeie !? PAM - PAM ! Nici asta nu stim. De ce ? Simplu. Uite dovada din DEX-ul limbii romane : FEMEIE, femei, s.f. 1. Persoană adultă de sex feminin; muiere. 2. Persoană de sex feminin căsătorită. (Pop.; urmat de determinări în genitiv sau de un adjectiv posesiv) Sotie, nevastă. [Pr.: -me-ie] – Lat. familia „familie”.
Prin urmare, orice fata indiferent de varsta, daca e casatorita este femeie. Orice persoana de sex feminin mai in varsta este considerata femeie...Daca va uitati pe certificatul de nastere al unei persoane de sex feminin, veti vedea ca la sex, este trecut cuvantul FEMEISC..! La scoala in clasele primare la limba si literatura romana am invatat ca sexul poate fi : feminin sau masculin. Prin umrare orice fata, indiferent de varsta, nationalitate, culoare, etnie si stare civila este FEMEIE. Pentru ca noi ne-am obisnuit cu fetita, pustoiaca, doamna...Aceste cuvinte tin de varsta, dar tot femeisunt.
Anul acesta R.A.T.B. a tinut sa srbatoreasca Ziua Internationala a femeii, din mers. Adica pe data de 7 Martie, au introdus in circulatie un vagon in care invitau doar persoanele de sex feminin, pentru a le darui o floare si o portie mica de ciocolata. Bineinteles ca aici batranele isi dadeau coate sa intre in acel tramvai, dar si barbatii se chinuiau sa urce. Chiar daca era destinat exclusiv femeilor, acel tramvai a fost vizitat si de barbati..Ei de ce nu !? Asa sta inca mentalitatea romanilor.
Am facut o plimbare cu acel tramvai doar pentru a pune aici cateva poze si de a ma documenta la fata locului cu mentalitatea si forta nebanuita a batranelelor, atunci cand e vorba sa primeaca ceva pe de-a moaca...Daca e pe degeaba de ce nu !?
Politia Rutiera din mai multe orase a iesit astazi pe drumuri cu zambetul pe buze, pentru ca au iesit la amendarea soferitelor cu o floare. De maine totul reintra la noermal..
In anumite institutii publice, directorii au hotarat ca functionarele sa stea acasa, de ZIUA FEMEII.
Din ce in ce mai mult, barbatii respecta cu adevarat acest sex. Ma bucur ca femeia nu mai este doar femeia casei si sta numai la cratita. Ma bucur ca este mai ocrotita !
Maine sarbatorim MUCENICII. Ce-i drept abia astept sa mananc cativa mucenici moldovenesti. Sunt senzationali ! Atatea bordeie, atatea obiceie..Pahare baute..alea alea...
Pe finalul acestei relatari ramane sa urez si eu tuturor persoanelor de sex FEMEIESC cu ocazia zile internationale a femeii , LA MULTI ANI, sanatate maxima si fericire exagerata. Daca nu tot anul, macar azi !
O sa revin in 4-5 zile cu un post legat de reguluile interne intr-o intreprindere, asociatie, etc, dar si cu amintiri din memoria mea din perioada liceului.Pana data viitoare va pup, va doresc numai bine si sa aveti grija de voi.

3 comentarii:

  1. hi!
    si daca tot ai intrat in tramvaiul femeilor... n ai servit ceva"pe de-a moaca"? :-?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu se mai poate asa ceva...mereu numai ele in fiecare an in luna martie....:))noi barbatii cnd suntem la rand??:))hai te astept c amintirile alea:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga anonim, nu am primit absolut nimic de-a moaca, pentru ca nu sunt femeie...:D

    RăspundețiȘtergere