joi, 24 noiembrie 2011

Joia curiozitatii - Copilul extraterestru ?

Salutare oameni buni. Iar nu am somn. M-am pus sa dorm la o ora tarzie (23:35) si m-am trezit la ora 02:23. Sper sa mai treaca Mos Ene pe la gene, ca nu vreau sa fiu lesinat la serviciu astazi.. Vreau sa dorm. De ce nu pot dormii si eu ca un om normal, 7-8 ore pe noapte ? Sper sa reusesc cat mai curand...
           Astazi o sa va scriu  despre o familie din Manchester,  care nu asteapta sa aduca pe lume un copil, ci un extraterestru. Da, ati citit bine EXTRATERESTRU ! Cei doi au fost la doctor pentru efectuarea unei ecografii si au ramas muti de uimire, atunci cand au vazut ca rodul dragostei lor, seamana cu un extraterestru. Acea ecografie o fi un fals ? O fi reala !? Ramane de vazut ce va fi, mai ales ca cei doi soti mai au de asteptat pana la marele eveniment...
           Cand a vazut prima data imaginea, sotul si-a intrebat in gluma sotia : "Ai avut o aventura cu un extraterestru ?"
           M-am apucat la ora asta tarzie in noapte sa intreb cateva fete, care mai erau treze, tinand cont de ora tarzie care era,(02:45),  urmatorul lucru :  Cum ai reactiona cand la ecografie (tu fiind insarcinata) vezi ca defapt acel fat, nu seamana cui un copil, ci un extraterestru... ?  Iata raspunsurile fetelor :
Iuliana Parpa :   Hmm... cred ca in prima faza as reactiona cam asa: "Omuletul asta verde ma va face celebra!! Da!  Iti dai seama cate ziare vor scrie despre sarcina mea... si la cate emisiuni voi fi invitata... O sa apar la Maruta!!!" iar apoi, cand starea de "stupid people" ma va parasi, cred ca ma voi gandi cum as putea sa cresc un extraterestru printre oameni, ca va fi marginalizat la scoala, de colegi, ca nu va avea prieteni... hmm... ma gandesc daca as pastra sarcina sau nu, dar daca n-as face-o ar insemna ca mi-as marginaliza propriul copil inca dinainte sa se nasca.
Vera Tigrutza : Pai...reactia mea ar fi : Sunt un specimen si fac un specimen...L-as naste si as fi destul de mandra sa am un copil unic !
Lory : Probabil as avorta :)))
 Aceeasi intrebare am vrut sa o adresez si barbatilor, dar din pacate doar unul din ei mi-a raspuns. Cred ca restul deja dormeau in sosete. Iata raspunsul singurului barbat on la aceasta ora.
Catalin :  Man, iti spun sincer, nu ma bag sa-mi dau cu parerea pentru ca nu stiu cum as reactiona la un asemenea caz. Scuza-ma.

           O fi doar ceva bizar ? Au falsificat ecografia ?
           Daca acest caz ar fi fost in Romania si prezentat inntr-un buletin informativ, dadeam in judecata acel post de televiziune. De ce ? Pentru ca nu au verificat stirea. Putea merge un jurnalist cu ei la ecograf si totul ar fi real si totodata interesant. Multumesc celor care au avut bunavointa de a raspunde la aceasta intrebare ciudata...
Voi ceilalti care vizitati blogul, ce credeti ? Sunt tare curios...

P.S. - Pe 1 Decembrie toti cei ce doresc sa petreaca aceasta zi importanta la Alba Iulia, alaturi de Noii Golani  de romanii care iubesc tara si de cei care sustin ACTIUNEA 2012, o pot face accesand unul din site-uri. Acolo aflati programul, acelei zile, plecarile de unde se fac, cat costa si cu cine puteti vorbi de rezervarea unui loc.  Pana data viitoare, va doresc sa nu fiti bizari, dar nici falsi. Fiti voi...

3 comentarii:

  1. Probabil ecografia este exactă, iar cazul e unul de sindrom de ihtioză tip arlechin, sau "sindromul extraterestrului", în care speranţa de viaţă e rareori de câteva zile de la naştere (din cauza infecţiilor multiple la care-i sensibil copilul), dar, cu tratament corespunzător, poate ajunge la câteva zeci de ani. Nu e făcută din cel mai bun unghi poza aia, dar trăsături tipice ale sindromului sunt urechile şi nasul absente sau subdezvoltate şi ochii cu aspect mărit din cauza ectropierii (ieşirii în afară a) pleoapelor. Oricum, şi din cauza numelui, asta-i cea mai probabilă variantă, există destui reporteri care ar sări ca arşi auzind "alien child" şi ignorând "syndrome".

    Şi sindromul Turner ar putea ieşi aşa la unele ecografii, deşi personal mă îndoiesc că ar fi asta, nu sunt prea multe anomalii specifice.

    Anencefal e îndoielnic să fie, deşi şi fetuşii anencefali par a avea ochi supradezvoltaţi la ecografie fiindcă le lipseşte porţiunea superioară a craniului, da' ăia se nasc gata morţi sau pe moarte, caz în care nu trăiesc mai mult de câteva zile, timp în care se află într-o stare de comă profundă. De altfel, se află în starea aia tot timpul, fiindcă nu au emisfere cerebrale, deci nu sunt nicio clipă conştienţi că există. De altfel, dacă nu priveşti strict din punct de vedere genetic, nici nu le prea poţi spune "oameni" fetuşilor din categoria asta, fiindcă una din trăsăturile de bază ale speciei umane e existenţa neocortexului, care la ei nu apare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oaaau. Multumesc TRALALA, de comentariu. Defapt de explicatie ! Sincer, nu ma asteptam la asa ceva. Am inteles totodata, ca vei fi un bun medic...:). Toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere