joi, 16 februarie 2012

Ziua curiozitatii: Te poate face mai prost propriul telefonul ?

     Un studiu readuce in discutie impactul negativ al telefoanelor mobile asupra creierului. O anumita functie reduce dramatic nivelul de inteligenta al posesorului.
     Oamenii de stiinta de la Universitatea Washington din St Louis au demonstrat printr-un studiu ca studentii obtineau rezultate cu 25% mai slabe la teste dupa ce ascultau soneria telefonului mobil.
     In mod surprinzator, cele mai slabe rezultate le obtineau cei care aveau ca sonerie o melodie cunoscuta, care le placea foarte mult, scrie Daily Mail.
     “Soneriile de la telefon nu sunt doar deranjante pentru ceilalti, ele chiar au un efect negativ asupra vietii noastre”, declara Jill Sheton, autorul studiului.
Potrivit studiului, atentia si memoria sunt grav afectate de aceste zgomote deranjante. Cu cat melodia este mai cunoscuta si mai placuta, cu atat este mai afectata capacitatea persoanei de a se concentra.
     Vestea buna este ca oamenii se obisnuiesc destul de repede cu aceste sunete care le distrag atentia si dupa un timp nu mai sunt influentati de ele.

    Astfel, cei care lucreaza intr-un birou unde telefonul suna frecvent vor fi deranjati cateva zile, apoi se vor obisnui si nu vor mai distrasi de aceste zgomote.

Sursa : Daily Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu